Cikkszám: 111003
Közép-Magyarország egyik legnépszerűbb sörét, az Arany Ászokat, Dreher Antal által 1850-ben kifejlesztett, és később a magyar söriparban is meghonosított ászokolási technika alapján főzik Kőbányán, Magyarország egyik legnevesebb sörfőzdéjében. Nevét aranyló színéről és kiváló minőségéről kapta...
Cikkszám: 120181
A Somersby, mint Magyarország NO1 cidere kategória alapító termék hazánkban.*A cider (szájder) fogyasztás kultúrája Nyugat-Európában már elterjedt. Mint a pezsgőnél, a ciderek között is van édes, félédes és száraz. A Somersby egy teljesen új és fiatalos márka, ami nem ragaszkodik a hagyományokhoz. A..
Cikkszám: 120183
A Somersby Pear cider különleges frissességét az erjesztett körtének és a természetes körte aromának köszönheti. Nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, aromákat vagy színezékeket. Pezsgő és frissítő jellege teszi tökéletes gyümölcsös ciderré...
Cikkszám: 120216
Intenzív görögdinnye ízű gyümölcsös cider, a jól megszokott, kellemes alma fuvallattal.A Somersby dinnyét megkóstolni olyan, mint amikor egy forró nyári éjszakán fejest ugrunk egy frissítően hűvös tóba. Borzongatóan csodálatos!..
Cikkszám: 120241
Ha korán beköszönt a kemény tél, az ősz melege és a tél hidege által dajkált töppedt szőlőszemekben lévő víz jégszilánkokká áll össze és a préseléskor a maggal és a héjjal együtt távozik, visszamarad egy sűrű nektár, amiből a világ egyik legkoncentráltabb bora készül. A Jégbor színe aranysárga, illa..
Cikkszám: 121302
A Chardonnay a világ legismertebb és legelismertebb fehérbora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosul..
Cikkszám: 121303
Nevét valószínűleg részben a szőlőfürt színéről nyerte, mely teljes érésben sötétszürke, részben pedig a papi hivatás és a nagy minőségű borok összekapcsolódásának köszönheti. Bora egyesíti magában az illatos, fűszeres és nagytestű, szép savkarakterű fajták legjobb tulajdonságait. A vadvirágos rét, ..
Cikkszám: 121304
A muskotály ízű szőlőfajták ősidők óta szerves részei az emberiség borkultúrájának, és ma is a világ legkedveltebb fajtái közé tartoznak. A több ezer éve tartó népszerűség lehet az oka, hogy a Muskotály az egyetlen bor, amelynek íze, illata a híres fűszerfélékhez hasonlóan önálló entitássá vált, bek..
Cikkszám: 121306
A Furmint egy hagyományos magyar szőlőfajta, melynek termesztése elsősorban Tokajhegyalján meghatározó. Bora illatos, savas, kissé fanyarkás ízű...
Cikkszám: 121312
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
Cikkszám: 121320
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
Cikkszám: 121321
Hátrányos helyzetből indult, a 80-as években Magyarországon nem volt ismert, palackosan nem is forgalmazták. Ausztriából származik és német neve miatt sokáig háttérbe szorult a hagyományos magyar és a francia világfajták mellett. Színe bíborvörös, illata és íze meggyre emlékeztet, savai, tanni..
Cikkszám: 121322
Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb. Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös...
Cikkszám: 121324
az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőség nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá, jó „itatúvá” teszi a bort...
Cikkszám: 121325
Magyarországon a telepített fehér szőlőfajták közül messze legnagyobb aránya az olaszrizlingnek van, amit különös neve ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára emlékeztet, erőteljes ízei, szép savai hosszan megmaradnak érzékünkben és emlékezet..
Cikkszám: 121327
A híres történelmi borfajták nagy része is édes, nemcsak abban az értelemben, hogy kedves a szívünknek, hanem érzékszervileg is. A Merlot szőlőből mélyvörös színű, szelíd savú, melegséget árasztó édes bort készítünk...
Cikkszám: 121334
Az Irsai az illatos borok királya Magyarországon és talán az egész világon. Illatintenzitásban verhetetlen, és primőrborként elkészítve illatminőségben, eleganciában is kiváló. Összességében olyan különleges, összetéveszthetetlen élményt nyújt, ami különösen fontos napjaink egyre bővülő borválaszték..
Cikkszám: 121337
Hidegebben isszuk a bort, többet fröccsözünk, így egyre több a buborék a borban. A sok buborék azonban nem mindenkinek tetszik. Csendes rozé nekik szeretnénk kedveskedni. A bor illatában és ízében is az epres málnás érzetek dominálnak, a gyümölcsös hatást fokozza a korty selymessége...
Cikkszám: 121338
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
Cikkszám: 121341
A Hárslevelű egy hagyományos magyar szőlőfajta, melynek termesztése elsősorban Tokajhegyalján honosodott meg. Fajtajelleges, finom hársméz illatú és zamatú, testes fehérbor. Savtartalma a természetes maradék cukortartalommal jól harmonizál...
Cikkszám: 121500
Nevét a hársvirágra, illetve hársmézre emlékeztető illatáról nyerhette. Pohárba töltve már mély zöldessárga színe, nehéz mozgása is hozza a késői jelleget. A botritiszes, töppedt illatok kicsit elnyomják a hársvirágos jegyeket, hosszas forgatás és melegedés közben azonban egyre jobban előtérbe kerül..
Cikkszám: 121506
A bor színe, íze, illata, minden összetevője a hársmézre emlékeztet. Intenzív jelenléte alkalmassá teszi, hogy fogyasztását a hagyományos desszertkörön kívül zsíros húsokhoz, libamájhoz vagy fűszeres, csípős levesekhez is ajánljuk...