A Somersby, mint Magyarország NO1 cidere kategória alapító termék hazánkban.*A cider (szájder) fogyasztás kultúrája Nyugat-Európában már elterjedt. Mint a pezsgőnél, a ciderek között is van édes, félédes és száraz. A Somersby egy teljesen új és fiatalos márka, ami nem ragaszkodik a hagyományokhoz. A..
A Somerby Blueberry a kék áfonya különleges ízével hódítja meg a ciderkedvelőket. Gyümölcsös frissességével a Somerby Blueberry tökéletesen beleillik a Somerby ciderek választékába...
Intenzív görögdinnye ízű gyümölcsös cider, a jól megszokott, kellemes alma fuvallattal.A Somersby dinnyét megkóstolni olyan, mint amikor egy forró nyári éjszakán fejest ugrunk egy frissítően hűvös tóba. Borzongatóan csodálatos!..
Ha korán beköszönt a kemény tél, az ősz melege és a tél hidege által dajkált töppedt szőlőszemekben lévő víz jégszilánkokká áll össze és a préseléskor a maggal és a héjjal együtt távozik, visszamarad egy sűrű nektár, amiből a világ egyik legkoncentráltabb bora készül. A Jégbor színe aranysárga, illa..
Az Alto Douro borvidék Portugália egyik legismertebb borvidéke, a portói borokat adó szőlők termőhelye. A világ legkorábban kijelölt borvidékeinek egyike; határait 1756-ban állapították meg, amikor Pombal márki a Douro felső folyásánál termelt bor minőségének biztosítására kidolgoztatta a világ első..
A Chardonnay a világ legismertebb és legelismertebb fehérbora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosul..
Nevét valószínűleg részben a szőlőfürt színéről nyerte, mely teljes érésben sötétszürke, részben pedig a papi hivatás és a nagy minőségű borok összekapcsolódásának köszönheti. Bora egyesíti magában az illatos, fűszeres és nagytestű, szép savkarakterű fajták legjobb tulajdonságait. A vadvirágos rét, ..
A muskotály ízű szőlőfajták ősidők óta szerves részei az emberiség borkultúrájának, és ma is a világ legkedveltebb fajtái közé tartoznak. A több ezer éve tartó népszerűség lehet az oka, hogy a Muskotály az egyetlen bor, amelynek íze, illata a híres fűszerfélékhez hasonlóan önálló entitássá vált, bek..
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
Hátrányos helyzetből indult, a 80-as években Magyarországon nem volt ismert, palackosan nem is forgalmazták. Ausztriából származik és német neve miatt sokáig háttérbe szorult a hagyományos magyar és a francia világfajták mellett. Színe bíborvörös, illata és íze meggyre emlékeztet, savai, tanni..
Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb. Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös...
az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőség nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá, jó „itatúvá” teszi a bort...
Magyarországon a telepített fehér szőlőfajták közül messze legnagyobb aránya az olaszrizlingnek van, amit különös neve ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára emlékeztet, erőteljes ízei, szép savai hosszan megmaradnak érzékünkben és emlékezet..
A híres történelmi borfajták nagy része is édes, nemcsak abban az értelemben, hogy kedves a szívünknek, hanem érzékszervileg is. A Merlot szőlőből mélyvörös színű, szelíd savú, melegséget árasztó édes bort készítünk...
Hidegebben isszuk a bort, többet fröccsözünk, így egyre több a buborék a borban. A sok buborék azonban nem mindenkinek tetszik. Csendes rozé nekik szeretnénk kedveskedni. A bor illatában és ízében is az epres málnás érzetek dominálnak, a gyümölcsös hatást fokozza a korty selymessége...
Megjelenése kötelezően illatos, friss, üde, mégis alapvetően eltér a fehér és a vörös primőrboroktól is. Nem, vagy alig beszélhetünk fajtajellegről, és bár a szüretelést követően gyorsan palackba kerül, mégsem maradnak meg benne az elsődleges szőlőízek, sőt olyan epres, málnás érzetek jelennek meg, ..
A Hárslevelű egy hagyományos magyar szőlőfajta, melynek termesztése elsősorban Tokajhegyalján honosodott meg. Fajtajelleges, finom hársméz illatú és zamatú, testes fehérbor. Savtartalma a természetes maradék cukortartalommal jól harmonizál...
A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheted az Adatkezelési tájékoztatónkat és a sütik használatának részletes leírását. A sütikkel kapcsolatos beállításaidat a későbbiekben bármikor módosíthatod a láblécben található Süti kezelési beállítások feliratra kattintva.